Erop of eronder voor goed beheer Waddenzee

Het komende jaar is voor de Waddenzee zeer belangrijk. Met de verkiezingen in aantocht kunnen er nu echt knopen doorgehakt gaan worden over het beheer van de Waddenzee.De Waddenvereniging pleit voor één beheerder voor de Waddenzee. Daarmee zou er in een keer een einde komen aan alle onduidelijkheid over wie waarover gaat in het waddengebied. Om haar pleidooi kracht bij te zetten, heeft de Waddenvereniging een nieuwe website gelanceerd over beheer en een petitie voor één beheerder op werelderfgoedmoetbeter.nl.De Waddenvereniging roept alle waddenliefhebbers op om hun handtekening te zetten onder de petitie. Op de nieuwe site staat wekelijks een nieuw interview met een Tweede Kamerlid, dat aangeeft hoe zijn of haar partij tegen het beheer van de Waddenzee aan kijkt. Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) bijt deze week het spits af.Drie jaar geleden stelde de Rekenkamer al dat er één beheerder moet komen voor het wad. Vorig jaar werd geconcludeerd dat...

Lees verder »