Fontein van Fortuna positief ontvangen

SNEEK – De ‘fontein van Fortuna’ die in het kader van CH2018 in Sneek wordt geplaatst op een mooie locatie in het water van het Hoogend staat symbool voor de voor- en tegenslagen die de stad heeft gehad.  Het miniatuur van de fontein werd zaterdag onthuld in het Fries Scheepvaartmuseum. De Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol presenteerde zijn ontwerp voor het kunstwerk dat vier meter hoog wordt. De fontein bestaat uit een gouden bol die ronddraait. Daarbovenop staat een man met de ‘hoorn des overvloeds’. De hoorn, waar water doorheen stroomt, staat symbool voor geluk en macht. Wethouder Mirjam Bakker onthulde samen met Balkenhol het ontwerp. ,,Het is hartstikke mooi geworden. De geschiedenis van de stad is goed weergegeven. De mensen voelen zich verbonden door het kunstwerk”, zei Bakker. De fontein in het kader van Culturele Hoofdstad valt onder het 11Fountains project. Iedere stad van de elf steden krijgt een eigen fontein....

Lees verder »