Geen nieuwe NK-titel Yvonne Nauta

HEERENVEEN – Het is Yvonne Nauta niet gelukt om net als in 2014 de Nederlandse allroundtitel te veroveren. De hardrijdster uit Uitwellingerga kwam dit weekend in Heerenveen net te kort ten opzichte van Marije Joling.  Nauta kon op de 5 kilometer de achterstand op Joling net niet goed maken. De kampioene van 2014 zette de tweede tijd neer (7.05,25.) Ze eindigde daardoor als tweede in het eindklassement. Het brons ging naar Carlijn Achtereekte, die de 5000 meter winnend afsloot (7.00,78). Joling, die nog nooit op het podium eindigde van het NK allround, had voor de 5000 meter een voorsprong van 4,28 seconden op Nauta. Na 3800 meter was daar minder dan 2 seconden van over. Even leek Joling in te storten, maar op karakter bleef ze overeind, ook al doordat Nauta in de laatste ronden eveneens stuk ging. Europees allroundkampioene Ireen Wüst koos dit weekeinde voor deelname aan het NK...

Lees verder »