Hercules ruimt zwerfafval op in Harkema

HARKEMA – Op vrijdag 20 januari heeft gymnastiekvereniging Hercules uit Harkema een flinke zakcent verdient door het zwerfafval in Harkema op te ruimen. Onder het genot van ‘koek en zopie’ en een lekker warm vuurtje werden de kinderen door familie van der Meulen warm ontvangen. De meeste kinderen kwamen uit school dus zo’n lekkere versnapering ging er wel in. De ongeveer 60 kinderen en helpende ouders werden in verschillende ‘routes’ ingedeeld. Binnen no-time was iedereen gewapend met prikstokken, grijptangen, vuilniszakken en emmers op pad om de boel eens flink onder handen te nemen. Onderweg kwamen de opruimers van alles tegen. Zo werden er volle bierflesjes gevonden, blikjes, sokken, handschoenen, zakdoeken, maar ook nog vuurwerk en allerlei kleine papiertjes. Na een uur afval zoeken werden alle vuilniszakken verzameld, en na het inleveren van de prikstokken kwamen de meeste kinderen graag even terug voor wat lekkers. FOTO FOKKE OPHUIS  

Lees verder »