Jammer! Einde buurtmoestuin Skoatterakker!

HEERENVEEN: Einde project Skoatterakker!: stond er op de website van de Skoatterakker afgelopen weekend.  In de afgelopen jaren hebben wij daar als redactie diverse malen een reportage mogen maken. Vol enthousiasme waren de buurtbewoners daar altijd aan het werk. Jammer dat door gebrek aan vrijwilligers het project niet verder kan gaan. “Na een goed oogstjaar 2015 begonnen wij 2016 vol goede moed. Het spitten, bemesten en zaaien deden we samen met leerlingen van de Duisterhoutschool. Iedere dinsdagochtend werden zij hierin begeleid door Jos en Mariette. De dahlia’s werden in het voorjaar van de zolder van de gemeente gehaald en weer gepoot; we konden ons niet voorstellen dat die weer goed op zouden komen… Leerlingen van de Burcht kwamen een ochtend helpen met boontjes zaaien. Wat zag de tuin er weer mooi uit in de zomer! Er groeiden volop courgettes, wortelen, uien en bietjes. We hadden ook pompoenen maar helaas waren...

Lees verder »