Langer steun voor gevelverbetering in Drachtster centrum

DRACHTEN – De subsidieregeling voor gevelverbetering in het centrum van Drachten wordt verlengd met een jaar, tot 31 december 2017. Bovendien komt er extra geld in het potje. De aanvragen voor de subsidie voor gevelverbetering aan het Raadhuisplein, de Kerkstraat en een aantal stegen in het centrum konden tot uiterlijk 31 december 2016 worden ingediend. Omdat de aanpak van de stegen is vertraagd is de termijn op verzoek van een aantal ondernemers die hun gevels willen verbeteren verlengd tot 31 december 2017. Verder heeft het college besloten om het potje voor deze subsidieregeling te verhogen van 197.800 euro naar 320.000 euro. Er resteert nog geld in deze subsidieregeling (ruim 2 ton), terwijl er nog initiatieven zijn waarover nog niet is beslist, of die nog niet zijn uitgevoerd. Bovendien verwacht de gemeente dat met de aanpak van de stegen ook de eigenaren van de panden in de buurt daarvan gestimuleerd worden...

Lees verder »