Mark Hamersma en Marieke van Lierop winnen eerste Cross Duathlon Ameland

AMELAND – Onder fantastische winterse omstandigheden hebben Mark Hamersma (Veenendaal) en Mariek van Lierop (Schoorl) de 1e Cross Duathlon Ameland gewonnen op de lange afstand (7-22,5-3,5). Mark Hamersma ging vanaf de start aan kop en sloeg al een gat van een minuut na het eerste looponderdeel. Dit bouwde hij in het MTB onderdeel verder uit en kon hij consolideren in het afsluitende looponderdeel. Hij is op dit moment de cross koning van Ameland met ook al de winst tijdens de laatste Cross Triathlon, de Tri-Ambla van afgelopen september. Bij de achtervolgers waren veel positiewisselingen gedurende de race. Jisk Hogenvorst ( Noordwijkerhout) werd met een sterk laatste looponderdeel 2e en Paul Nieuwenhuizen uit Schoorl 3e . Bij de dames won Marike van Lierop eveneens uit Schoorl, afgetekend voor Inge Heus (Leiden) en Audrey Breur (Den Helder). Het nieuwe duursportevenement op Ameland is een prachtige aanvulling op de duursportkalender voor de cross...

Lees verder »