Schaatsplezier op Ezumakeeg in Nationaal Park Lauwersmeer

Schaatsbond KNSB waarschuwde zondag mensen die het ijs op willen dat niet te doen, ondanks de koude nacht. Toch stonden er honderden mensen op het ijs bij de Ezumakeeg. Op dit ondiepe water nabij Ezumazijl in het Nationaal Park Lauwersoog kan vrij snel al vele kilometers geschaatst worden. Een kans die veel mensen toch grepen, zij genoten van een prachtig rondje door de schitterende natuur. Ook op andere stukken ondergelopen weilanden of bevroren vijvers bonden fanatiekelingen de ijzers onder om het ijs op te gaan. Schaatsers moeten volgens de KNSB wegblijven van meren, sloten en kanalen, want de situatie daar is zeer gevaarlijk. Overdag wordt het  de komende dagen 3 of 4 graden en in de nacht temperaturen rond het vriespunt.Het kunstwerk van Marketing Groningen met daarop een afbeelding van een zeearend en de tekst 'Er gaat (n)iets boven Groningen' is afgelopen weekend weer teruggeplaatst bij de Ezumakeeg. Het dook tijdens Oud...

Lees verder »