Volop ijspret op het Nannewiid bij Oudehaske

OUDEHASKE – Volop ijspret zondagmiddag op het Nannewiid bij Oudehaske. Tientallen schaatsers bonden de ijzers onder om de nodige rondes van 5 km te maken. Opvallend waren de vele kinderen die voor het eerst in hun leven gingen schaatsen op natuurijs.In de nacht van zaterdag op zondag heeft het flink gevroren. Dit heeft de ijsvloer op het Nannewiid goed gedaan. Doordat het zondagmiddag dooide kwam rond de steigers en langs de kant water op het ijs. Ook heeft de jeugd een deel van het ijs gesloopt.Desalniettemin werden er zondagmiddag onder een heerlijke winterzon tientallen kilometers geschaatst door de liefhebbers van natuurijs.De komende dagen zal het in de nachten enkele graden gaan vriezen. Overdag komt de temperatuur een aantal graden boven nul uit. De situatie is de komende dagen voor de ijskwaliteit hetzelfde als zondag. Op meren, sloten en kanalen is het absoluut niet vertrouwd om het ijs op de gaan...

Lees verder »