Basisschoolkinderen naar theatervoorstelling ‘Onbekend land’ in Theater Sense

DOKKUM – Theaterprogramma Uurcultuur voor het basisonderwijs start op 26 januari in Dongeradeel. Uurcultuur is een initiatief van Keunstwurk met professionele jeugdvoorstellingen voor Friese basisschoolkinderen. Van januari t/m april 2017 bezoeken basisschoolkinderen in heel Friesland theatervoorstellingen op verschillende locaties. Theatervoorstelling Onbekend Land De voorstelling Onbekend Land is gemaakt door theatergroep Het Houten Huis. Op een plek in Noorwegen waar de bergen je ‘goedemorgen’ wensen, waar walvissen de post rondbrengen en eenzaamheid overwintert. Het programma neemt je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden. Het Houten Huis heeft met haar succesvolle voorstellingen diverse prijzen gewonnen, zoals de Zilveren Krekel en de Zapp Theaterprijs. De spelers nemen de kinderen mee naar een onbekend land. Stel je voor… Je komt aan op een glibberige bergtop. Het is er wit en ijzig koud. Je weet de weg niet en je kent niemand. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en er klinkt vreemde muziek....

Lees verder »