Beroepenavond CSG Comenius op locatie Mariënburg

LEEUWARDEN – Ruim 50 ouders vertellen dinsdagavond om 19.30 uur over hun beroep tijdens een beroepenavond voor leerlingen van havo 4 en 5 en atheneum 5 en 6. De school verwacht bijvoorbeeld een piloot, dierenarts, rechter, jurist, welzijnswerkers, registeraccountants, diverse technische beroepen, ICT`ers, grafische vormgevers, technologen, diverse artsen en verpleegkundigen, fysiotherapeut, journalist Radio 1, presentator, politie, etc. Om deel te kunnen nemen aan deze avond konden leerlingen zich voor de kerstvakantie vrijwillig aanmelden. Ruim 400 leerlingen zullen zich laten informeren over diverse beroepen. De reden dat deze avond wordt georganiseerd, is dat leerlingen meestal geen beeld hebben bij een beroep. In de bovenbouw oriënteren zij zich op een vervolgopleiding. Zij krijgen veel informatie over wat een studie inhoudt, maar er wordt weinig verteld over wat je daar dan mee kunt doen. Met een beroepenmarkt hoopt CSG Comenius te bereiken dat de leerlingen een beter beeld krijgen over waar een studie...

Lees verder »