Birgit Scheffer weer in GAMMA Yamaha R125 cup

DRACHTEN – Motorcoureur Birgit Scheffer uit Drachten deed in 2016 voor haar eerste jaar mee aan de GAMMA Yamaha R125 cup. Als enige meisje in deze klasse heeft ze zich goed staande gehouden. Dit jaar laat ze opnieuw haar kunnen zien in de GAMMA Yamaha R125 cup. In 2016 is Birgit begonnen met de motorsport. Er is hierbij gekozen om direct in wedstrijdverband te gaan rijden, bij de GAMMA Yamaha R125 cup. Hierbij rijden alle rijders op gelijkwaardige motoren. Het gaat dus niet om de snelste motor, maar om de beste motorrijder. Door het jaar heen heeft ze zich sterk verbeterd, ook al ging dit met vallen en opstaan. Het seizoen eindigde ze met een 4-uurs race in Croix-en-Ternois, Frankrijk. Deze sloten Scheffer en haar teamgenoot af met de derde jaar. Scheffer staat dit jaar weer aan de start en hoopt de stijgende lijn dit jaar verder door te zetten. Het...

Lees verder »