Campus Middelsee toneel speeddates met bedrijfsleven en gemeente het Bildt

SINT ANNAPAROCHIE – De Campus Middelsee in Sint Annaparochie is morgen het toneel van speeddates met het regionale bedrijfsleven. Dat zijn gesprekken van tien minuten tussen leerlingen en ondernemers. Aan de hand van door leerlingen opgestelde vragen vertellen de bedrijven in de sessies wat de belangrijkste sectoren in de regio inhouden, welke beroepen daarbij horen, welke vakkenpakket en vervolgopleiding daarvoor gekozen zou moeten worden en welke stage- en baanmogelijkheden er zijn en komen. Daarnaast krijgen de leerlingen voorlichting over opleidingen van de regionale mbo scholen. Aan de speeddates doen vijfenveertig bedrijven mee. Ook de gemeente het Bildt neemt als werkgever deel aan het programma. Zo doet wethouder van onderwijs Nel Haarsma mee aan de speeddates. Zij is portefeuillehouder voor de krimp in de regio en zegt voorstander te zijn van dit programma. Het evenement begint om 9.00 uur.

Lees verder »