CBS De Lichtbron met Schoolschrijver Lida Dijkstra aan de slag met taal

BUITENPOST – CBS De Lichtbron gaat het komende halfjaar aan de slag met taal, schrijven en fantasie door middel van de inzet van een ‘Schoolschrijver’, een kinderboekenschrijver die wekelijks de school bezoekt en met zowel de leerlingen als de leraren aan de slag gaat met schrijven. Lida Dijkstra is de Schoolschrijver die aan De Lichtbron verbonden is. Landelijk zijn er vijftig scholen die het programma volgen. Daarmee worden 10.000 kinderen taalsterk gemaakt.  De Schoolschrijver werd maandagochtend feestelijk afgetrapt op het schoolplein van De Lichtbron. Alle leerlingen van de school stonden op het plein om hun eigen schoolschrijver op te wachten. Lida Dijkstra kwam geheel in stijl van de start – op een tractor – aan bij de school. De start van De Schoolschrijver stond namelijk in het teken van het kinderboek ‘Kuikens op de dierderij’, een vrolijk boek over Hendrik Haan die verantwoordelijk is voor een heel groot nageslacht. In dit boek...

Lees verder »