Consortium start met gaten boren in ballast Stationsbrug Franeker

FRANEKER – Het Consortium Stationsbrug Franeker gaat vanaf morgenochtend gaten boren in de ballast van de nieuwe Stationsbrug. De provincie Friesland gaat er vanuit dat het werk in elk geval één dag en hoogstens twee dagen duurt. De werkzaamheden starten om 8.00 uur en duren tot het einde van de middag. Tijdens de werkzaamheden is er één rijstrook beschikbaar. ,,Hoeveel gaten er worden geboord en hoe groot deze worden, is niet bekend. Ter plekke wordt bekeken hoeveel er nodig zijn om te voorkomen dat water zich nog kan ophopen op de ballast”, zegt woordvoerder Wilma Nabring van de provincie Friesland. Het opgehoopte water zorgde tot nu toe voor overlast, als de brug opende. Dat water stortte dan precies neer op de plek waar fietsers moeten wachten. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden al in 2016 worden afgerond. Daarvoor moest de Stationsbrug eerst officieel worden opgeleverd. Dat gebeurde in de laatste week voor...

Lees verder »