Echtpaar van der Kooi uit Kollumerzwaag viert diamanten huwelijk

KOLLUM – Maandagmorgen 23 januari bracht burgemeester Bearn Bilker een bezoek aan het echtpaar Geert van der Kooi en Martje de Jong uit Kollumerzwaag die op deze dag zestig jaar getrouwd waren. Martje de Jong is geboren op 22 augustus 1936  in Kollumerzwaag. Geert van der Kooi is geboren op 17 juni 1932 in de Triemen. Geert en Martje waren buren van elkaar dus de ontmoeting was niet zo moeilijk. Na hun verkeringstijd trouwde het stel op 23 januari 1957 in het gemeentehuis van Kollumerland c.a. Geert werkte als 14-jarige bij Bakker Krook. Na vijf jaar bij de bakker te hebben gewerkt ging Geert op zijn 19e  in de bouw   werken, eerst als opperman daarna werd hij al gauw metselaar. Als metselaar heeft hij 35 jaar gewerkt, tot zijn pensioen. Martje werkte in de huishouding bij Harm Hietkamp en bij boer Turkstra. Martje is een heel behulpzame vrouw die mensen...

Lees verder »