Familie v/d Kooi uit Kollumerzwaag viert diamanten huwelijk

Maandagmorgen bracht Burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. een bezoek aan het echtpaar Geert van der Kooi en Martje de Jong uit Kollumerzwaag ze zijn op 23 januari 2017 60 jaar getrouwd. Martje de jong is geboren op 22 augustus 1936 in Kollumerzwaag. Geert van der Kooi is geboren op 17 juni 1932 te Triemen. Geert en Martje waren buren van elkaar dus de ontmoeting was niet zo moeilijk. Na hun verkering tijd trouwde echtpaar op 23 januari 1957 in het gemeentehuis van Kollumerland c.a.Geert werkte als 14 jarige bij Bakker Krook, na 5 jaar bij de bakker te hebben gewerkt, ging Geert aks 19 jarige in de bouw werken. Eerst als opperman, daarna werd hij al gauw metselaar  en heeft hij een jaar op Ameland en in Duitsland gewerkt. Ruim 35 jaar hield hij dit beroep vol tot zijn pensioen.Martje werkte in de huishouding bij Harm Hietkamp en...

Lees verder »