Groene Lintje 2017 voor edelsmid Harm Bron

HEERENVEEN – Harm Bron ontving afgelopen vrijdagavond uit handen van juryvoorzitter Isabelle Diks het Groene Lintje 2017 voor de manier waarop hij zijn werk verbindt met de natuur, de duurzame werkwijze die hij hanteert.Ook in zijn privéleven speelt duurzaamheid en bewust omgaan met de leefomgeving een grote rol. Bron zelf vindt het allemaal ‘heel gewoon’, maar de jury was onder de indruk van het feit dat hij alles hergebruikt. De publieksprijs ging naar de Volkstuinvereniging Heerenveen voor de omschakeling naar biologisch tuinieren.Het Groene Lintje werd uitgereikt voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Heerenveen. Elke genomineerde werd geïnterviewd door Gerrie Rozema, raadslid in Heerenveen, en kreeg zo de kans om zich te presenteren aan het aanwezige publiek en aan de jury. De jury bestaande uit statenlid Retze van der Honing, raadslid van De Fryske Marren Mathijs Sikkes-van den Berg en juryvoorzitter Isabelle Diks, wethouder in Leeuwarden, kon een keuze maken uit...

Lees verder »