GVL pakt meerdere medailles

LEEUWARDEN – De eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus G en H en de verplichte oefenstof niveau D1 vond zaterdag plaats in Makkum. De jongere meisjes turnden in de verplichte oefenstof. De oudere meiden turnden in de keuze oefenstof. GVL (Gymnastiekvereniging Leeuwarden) had in beide categorieën turnsters. De afvaardiging bestond uit 19 turnsters die flink wat medailles meenamen naar Leeuwarden. In de categorie pupil 2 D1 wonnen maar liefst twee turnsters een medaille. Charlena Oomen pakte het zilver en Amber Faber veroverde het goud. Eyda Boersma was goed voor brons bij hetzelfde niveau maar dan een leeftijdscategorie jonger, pupil 1. De oudste categorie bij de verplichte oefenstof is jeugd 1, hierin won Nente Francke het zilver. In de laatste wedstrijd werd er geturnd in twee categorieën: Jeugd 2 H en Junior G. Omdat deze twee categorieën behoorlijk groot waren konden er meerdere medailles worden behaald. In de categorie Jeugd 2 H...

Lees verder »