Indrukwekkende middag over kunst en dementie in Sûnenz

DRACHTEN – Fotograaf Harry van der Linde was zondag aanwezig bij de lezing over kunst en dementie in Sûnenz: ,,Het was een zeer indrukwekkende middag. Het was heel verhelderend en voor velen heel herkenbaar.” De lezing ‘De kunst elkaar te bereiken’ werd gehouden ter gelegenheid van de expositie die momenteel in Sûnenz te zien is met werk van van Hendrik Elings en anderen. Deze expositie en het programma hier omheen is tot stand gekomen in samenwerking met De Lawei. De middag ging over het positieve effect van kunst op het welzijn van de dementerende mens; wat doet kunst met iemand die dementie heeft, maar ook hoe je door kunst iemand kunt bereiken. Kortom, hoe bereikt en verbindt kunst. Met een aantal sprekers werd stilgestaan bij ‘De kunst elkaar te bereiken’: kunstschilder Hendrik Elings, theatergroep Veder en auteur Gerke de Boer.   Foto’s: Harry van der Linde

Lees verder »