Iryoku pakt drie titels op Fries Kampioenschap karate

LEEUWARDEN – Het Open Fries Kampioenschap (Shin)Kyokushin Karate in Ureterp is voor Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens bijzonder goed verlopen. In totaal werden op zondag 22 januari tien podiumplekken veroverd, waaronder drie eerste plaatsen. Aan het toernooi deden ook karatescholen uit Delfzijl, Dokkum, Drachten en IJlst mee. Kata Op het onderdeel kata (loopvormen) pakte Nynke Anna Zijlman (10) uit Britsum de eerste plaats bij de jeugd tot en met 10 jaar. De tweede plaats in dezelfde groep ging naar clubgenote Sofia Pool (10) uit Hallum. Berber de Haan (11) uit Marrum werd derde in de categorie 11 tot en met 13 jaar. Bij de volwassenen was er zilver voor Lauren van der Zee (Leeuwarden). Jens Utzon (9) uit Rinsumageest (tot en met 10 jaar), Jesse Swart (15) uit Hallum (14 tot en met 17 jaar) en Doreen de Jong uit Leeuwarden (volwassenen) grepen met een vierde plek net naast het podium....

Lees verder »