Jacques Kuiper houdt lezing over Bataafse Revolutie

LEEUWARDEN – Jacques Kuiper houdt donderdag 26 januari om 12.30 uur een lezing in het Provinsjehûs over de Bataafse Revolutie in 1795.  Deze lezing is de vierde in een serie over het thema van de oude gedachte over de Friese Vrijheid in relatie tot het ontstaan van de Friese Staten. Jacques Kuiper schetst tijdens zijn lezing hoe deze revolutie tot stand kwam en wat voor gevolgen dit had voor Fryslân. Zelfs nu nog zijn de kenmerken van deze hervorming zichtbaar in het politieke landschap. Kuiper is historicus en werkt momenteel als freelance publicist op het terrein van de Nederlandse geschiedenis. Hij promoveerde in 2002 op het proefschrift ‘Een revolutie ontrafeld’. Hierin beschrijft hij de politieke ontwikkelingen die Fryslân in de Franse tijd doormaakte.

Lees verder »