KFFB brengt debuutroman Jan Minno Rozendal uit

LEEUWARDEN – De Kristlik Fryske Folks Bibleteek (KFFB) brengt in februari de debuutroman van Jan Minno Rozendal uit. Het bestuur maakte dat zaterdag bekend tijdens de ledenvergadering. De Fryske boekenclub is tevreden dat er tien manuscripten werden ingestuurd, maar de keuzecommissie maakt zich wel zorgen om het niveau van een groot deel van deze romans. Trots is de KFFB erop dat vier van de ingestuurde verhalen afkomstig zijn van deelnemers aan de eind 2015 door de KFFB zelf opgezette cursus voor (aankomende) schrijvers in de Friese taal. Het doel van de KFFB is met deze cursus het teruglopend aantal manuscripten tegen te gaan en zo vast te kunnen houden aan het uitgeven van jaarlijks drie romans voor de leden. Drie van de ingestuurde romans en één dichtbundel werden meteen afgewezen door de ‘karkommisje’, vijf auteurs krijgen dit jaar nog een herkansing om hun verhaal bij te spijkeren en alleen het verhaal...

Lees verder »