Lauwers College hoort tot de top van Nederland

‘Superschool’ en ‘best presterende grotere middelbare school’; het zijn niet de minste kwalificaties die het Lauwers College ten deel vallen. Terwijl Elsevier dit weekend de vestiging in Kollum roemt als superschool, meldde het Friesch Dagblad onlangs dat het Lauwers College het beste presteert van alle grotere middelbare scholen in de provincie.Het Friesch Dagblad keek daarbij vooral naar de slagingspercentages, en dan naar de percentages van twee van de vestigingen het Lauwers College: die in Kollum en Buitenpost. Maar liefst 95,2% van de leerlingen slaagde voor het eindexamen. Voor de locatie Kollum lag dit percentage zelfs op 100% geslaagden. De krant telt de derde vestiging van het Lauwers, in Grijpskerk, niet mee. Die ligt namelijk net over de provinciegrens, in Groningen. Was Grijpskerk wel meegeteld, dan was het percentage nog hoger geweest: daar slaagde namelijk net als in Kollum 100% van de examenkandidaten.Kollum: beste Friese vmbo-b schoolDe Lauwers-vestiging in Kollum is...

Lees verder »