Maureen Abma triomfeert ook bij NK veldrijden

WOLVEGA – Maureen Abma (9) uit Wolvega grijpt de titel bij het Nederlands kampioenschap veldrijden. Het NK veldrijden was dit jaar toegewezen aan de organisatie van Appelscha. Het parcours bij de Bosberg bood met de technische klimmetjes, afdalingen, balkjes en een gladde bovenlaag door de invallende dooi, een mooie uitdaging voor de veldrijders. Er stonden ruim 300 renners aan de start bij de verschillende leeftijdscategorieën. Met elkaar zorgden ze voor een schitterend spektakel. De vele toeschouwers werden dan ook op hun wenken bediend en zagen spannende wedstrijden. Maureen Abma startte als de grote favoriet en kon eigenlijk alleen maar verliezen. Ze wist gelijk na de start al een groot gat te slaan en bouwde dit in de wedstrijd verder uit. De renster van De Driehoek laat hiermee een unieke reeks zien aangezien ze ook de NK’s van mountainbiken en streetraces op haar naam wist te schrijven. Ook de kersverse Nederlands kampioen...

Lees verder »