Nehemia viert 25-jarig bestaan

In een tijd dat er nog regelmatig kerken gesloten worden, vierde Vrije Baptistengemeente Nehemia zondag dat ze 25 jaar bestaan. Dhr. Orlando Bottenbley stichtte in 1992 vanuit de Bethel (Drachten) deze baptistengemeente in Dokkum. Sinds de eerste diensten gehouden werden in de oude mavo aan de stationsweg, is de geloofsgemeenschap uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met zo’n 300 leden. Opvallend is het grote aantal kinderen, tieners en jongeren dat de kerkzaal iedere zondagochtend weer vult om God te eren en elkaar te ontmoeten.Het jubileum werd gevierd met twee diensten: De ochtenddienst stond in het teken van herinneren en vooruitkijken. De beide oud-voorgangers, George van der Hof en Ludy Fabriek en de huidige voorganger, Kees Postma, leverden alle drie een bijdrage aan deze dienst. Tijdens de avonddienst werd duidelijk welke liederen en songs in de Nehemia gospel top 25 stonden. De afgelopen tijd konden de gemeenteleden hun eigen gospel top 5...

Lees verder »