Ontroerend portret jonggestorven dammer Jannes van der Wal in Andere Tijden Sport

DRIEZUM – Wie Jannes van der Wal zegt, zegt stamelen voor de camera bij Mies Bouwman en het missen van een NK dammen doordat hij in de trein in slaap was gevallen. Hij werd onze nationale excentriekeling, de Pietje Bell van de denksport. Hij was een graag geziene gast in tv-programma’s. Met de Driezumer Jannes was altijd iets te beleven. Maar hij kon ook verschrikkelijk goed dammen. Kenners spreken nog steeds met bewondering over zijn inzicht en zijn aanvallende spelstijl. Hij werd er in 1982 wereldkampioen mee. In 1996, nog maar 39 jaar oud, stierf hij aan leukemie. Twintig jaar later spreekt Andere Tijden Sport zijn broer en ouders, collega’s en vrienden. Zij schetsen een verrassend en ontroerend beeld van de bijzondere damgrootmeester. Andere Tijden Sport (NOS/NTR) – Jannes van der Wal: De Onbegrepen Dammer Zondag 29 januari 2017 om 22.10 uur op NPO 1. Presentatie: Tom Egbers.  

Lees verder »