Première dansvoorstelling Passie voor uitverkocht Utherne

IJLST – De oeuverture van de dansvoorstelling Passie in multifunctioneel centrum De Utherne trok gisteren zondag een overvolle zaal. Meer dan 300 belangstellenden vulden de cultuurzaal van de IJlster theatergelegenheid. Groepen van dansschool Denise Dans en gymnastiekvereniging De Stânfries boden het publiek een waar spektakel aan dat zo’n vijf kwartier in beslag nam. Denise Flapper die bij de plaatselijke gymnastiekvereniging met veel enthousiasme aan de drie groepen het dansonderdeel verzorgt,  kwam na de zomervakantie met het luminieuze idee om in het begin van het nieuwe jaar een dansperformnace te arrangeren. ,,Het is voor zowel mijn leerlingen uit Makkum en Bolsward als voor De Stånfries een heel leuk moment om naar toe te leven. Je weet dat er “iets” komt en daar werk je dan heel gericht naar toe”. In totaal werden er twaalf dansvoorstellingen van circa vier minuten opgevoerd waarbij de groep van De Stânfries met zes tot negen jaar...

Lees verder »