Recensie | Heerlijk swingend concert van The Academy

LEMMER – Een volle theaterzaal van de Hege Fonnen, waaronder een grote schare trouwe fans uit Franeker, heeft genoten van het swingende concert van The Academy – Pop and Jazz – Orchestra uit Franeker. Met hun voorstelling ‘Everybody’s Talkin’ swingden ze door het omvangrijke blues-, jazz- en popaanbod. Een gigantisch aanbod, waaruit door dirigent, multi-muzikant en leider van het orkest Evert Bossema een mooie en evenwichtige keus is gemaakt. In het begin van het concert is het nog even wennen voor zowel orkest als publiek. Maar na het te harde openingsnummer en het te voorzichtige zingen van ‘Feel It In Your Heart’ door zangeres Wietske (het is niet eenvoudig om het eerste nummer te mogen zingen) komt de click. Zangeres Toos (gezegend met een mooie stem) weet met het overbekende ‘A Night Like This’ van Caro Emerald te overtuigen. Ook is inmiddels het orkest lekker swingend warm gedraaid. Even flitst...

Lees verder »