Ruiter Marc Houtzager wint Grote Prijs

DRACHTEN – Marc Houtzager won zondag met Sterrehof’s Calimero de CSI3* Grote Prijs in Drachten. De Indoor Drachten-ambassadeur kwam als allerlaatste ruiter aan de start en was de enige die de Lodewijk Assurantiën Grote Prijs uit Duitse handen kon houden. Dat Marc Houtzager als laatste van de acht barragekandidaten van start kon, pakte voordelig uit laat hij weten. ,,Ik heb wel vaker met Sterrehof’s Calimero geprobeerd te winnen en er vooraan bij gezeten, maar ik wist nu precies wat ik moest doen. Zoveel risico neem je meestal niet als je als eerste van start moet”, vertelt de Drentenaar uit Rouveen, die 23.100 euro verdiende. Dat zijn partner Julia Kayser vierde werd met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano Z) maakte het feest compleet. Felix Hassmann, die een kleine seconde langzamer was dan Houtzager, verdiende met Cayenne WZ (v. Claudio) de tweede prijs van 14.000 euro. De Zwitser Adrian Schmid pakte de...

Lees verder »