SamenLoop voor Hoop Sneek-SWF brengt twee ton op

SNEEK – Het eindbedrag van de SamenLoop voor Hoop Sneek-SWF is vorige week na een afrondende bijdrage van de gemeente Súdwest-Fryslân vastgesteld op 200.000 euro. Wethouder Stella van Gent: ,,De organisatie is er in geslaagd vele inwoners en ondernemers in Súdwest-Fryslân te mobiliseren voor een uniek evenement om geld op te halen voor kankeronderzoek. En met een fantastisch resultaat. Een voorbeeld van hoe wij in deze prachtige gemeente samen ergens de schouders onder kunnen zetten. Wij, als gemeentebestuur, zijn daar trots op en ondersteunen dat door het eindbedrag aan te vullen tot twee ton.” In september 2016 werd op het Veemarktplein in Sneek de SamenLoop voor Hoop Sneek-SWF georganiseerd. De opbrengst, bestemd voor het KWF-kankeronderzoek, was in eerste instantie ruim € 182.000,-. Na de SamenLoop kwam hier echter nog een substantieel bedrag bij, afkomstig van bedrijven, deelnemende teams en particulieren. Van Gent: ,,Het was een onvergetelijk weekend en de inzet...

Lees verder »