Sneker Filmwinter over de 3000 kijkers

SNEEK – Voor het eerst bezochten afgelopen weekend meer dan 3000 mensen de Filmwinter. Opnieuw een record. Bij alle films werd een uitgangsenquête gehouden. En de grote winnaar van het publiek was dit jaar De Kleine Prins, een animatiefilm, met maar liefst een score van 9,3. Daarna volgden The General, de klassieker van Buster Keaton uit 1929, en Room, de publieksfavoriet van het afgelopen filmhuisseizoen, beide met een 9,0.  Op plaats 4 en 5 staan Creed, en Les Innocentes, een indrukwekkend post WOII drama over de gevolgen van de Russische “bevrijding” van Polen. Het publiek reageerde zeer enthousiast op het programma, de sfeer en de catering, die dit jaar anders was opgezet. Van het café in Cine Sneek werd veel gebruik gemaakt, de appeltaart vloog over de toonbank. En ook de dinermogelijkheid in De Walrus werd veel gebruikt. In 2018 wordt uiteraard weer een Sneker Filmwinter georganiseerd. Omdat het dan...

Lees verder »