Stânfries turners en -sters in de prijzen

MAKKUM/STIENS – De jongens en heren van De Stânfries turnden zaterdag hun eerste wedstrijd voor het Fries kampioenschap  in Stiens, waar zij in de verschillende categorieën  vijf keer een eerste plaats en twee een tweede plaats veroverden.  Het viel op dat de jongste deelnemer van De Stânfries, Jesper Jansen (bijna 8 jaar) het hoogst aantal punten behaalde 108,70. De andere eerste plaatsen waren voor Laurens Lieuwe Reiker 108.35, Stan Nieuwland 108.60, Niels Wiebe Bakker 107,95 en Tijmen van Dijk 103.20. Thijs Wouters en Allard Donker behaalde de tweede plaats op hun niveau. Verder verdienden Niek Bergstra en Jelmer Kuipers en Dion Speelman een 4e plaats. De andere deelnemers van De Stânfries waren Remon Walta 8e, Riemer Zijlstra 5e, Mark Sybrandy 7e, Thomas Spijksma 10e, Thijs Kiwiet 11e en Ben Haagsma 12e. De dames en meisjes turnden hun eerste plaatsingswedstrijd in Makkum en daar behaalde Anna Bergstra de eerste plaats bij de senioren G. Femke Toonstra...

Lees verder »