Succes BikeTeamDrachten op OFK

APPELSCHA – BikeTeamDrachten was succesvol op het Open Fries Kampioenschappen veldrijden en mountainbiken (OFK) in Appelscha. Er was een bronzen medaille voor Wim de Wit uit Akkrum. In het eindklassement van de ICW competitie eindigde De Wit als tweede. Sjon van Veen uit Bakkeveen pakte in het eindklassement de derde plaats. Op een zeer technisch parcours, waar een dag eerder het Nederlands kampioenschappen voor de jeugd werd gehouden, konden beide heren prima uit de voeten. Na een uur en één ronde was het tijdens het veldrijden lang spannend om de derde plaats. Wim de Wit won de eindsprint van zijn directe concurrent in het kampioenschap maar kwam net te kort voor de eindoverwinning bij de heren elite. Winst was er voor Bart Barkhuis uit Norg. Bij de heren mountainbikers verdedigde Sjon van Veen zijn tweede plaats. Echter regerend Nederlands kampioen Richard Feiken pakte een vierde plaats en zodoende meer punten...

Lees verder »