Vierduizend bezoekers op Open Dagen ROC Friese Poort in Drachten

DRACHTEN – Vele toekomstige studenten en hun ouders bezochten vrijdag en zaterdag de Open Dagen van ROC Friese Poort. In Drachten zijn er in totaal ruim vierduizend bezoekers geteld. Geïnteresseerden konden kennis maken met de opleidingen, sfeer proeven, en een kijkje nemen in de klaslokalen en praktijkruimtes. Ook waren er diverse demonstraties van studenten en bedrijven. Nieuw leerbedrijf De opleidingen Dtp/Sign & Mediavormgeving maakten van de gelegenheid gebruik om de naam van hun nieuwe leerbedrijf te presenteren. De leerbedrijven Go Create, DeskTop, en Lok517 gaan voortaan verder onder één naam: Krêftich. ,,De naam staat voor Kracht en het Engelse woord Craft, wat ambacht betekent”, aldus opleidingsmanager Lammert Postma. ,,We leren de studenten in de praktijk hun vak. Lokale ondernemers en verenigingen kunnen binnenkort bij één loket terecht voor verschillende media-uitingen als posters, advertenties, autoreclame, websites, magazines, en animaties.” Het bedrijf vestigt zich vanaf maart samen met een leerbedrijf van de...

Lees verder »