Vogelfestijn bij Kinderboerderij De Naturij

DRACHTEN – In het weekend van 28 en 29 januari is er weer de Nationale vogeltelling georganiseerd door de Vogelbescherming. De Naturij houdt zondag 29 januari van 13:00 tot 17:00 uur allerlei activiteiten rondom het thema Vogels.  Knutselen en timmeren Hou je van knutselen? Kom dan een dennenappelgebak maken of een voederhuisje van een melkpak (zelf een leeg sap- of melkpak meenemen). Niet stoer genoeg? Timmer dan je eigen vogelhuisje in elkaar. Presentatie en vogels spotten Van 13.00 tot 17.00 uur is er elk uur een boeiende presentatie over de tien meest voorkomende tuinvogels. Deze kennis kun je dan gelijk in de praktijk brengen. Aansluitend gaat de groep namelijk vogels spotten onder begeleiding van een kundige vogelaar van Vogelwacht it Sud en je krijgt ook nog een verrekijker mee zodat je niks hoeft te missen. Spelletjes, shoppen en voorlichting over vogelopvang Hou je van spelletjes spelen? Dat treft want vogelasiel...

Lees verder »