Weer feest op Excellente School De Mienskip

BUITENPOST – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar draagt openbare basisschool De Mienskip in Buitenpost het predicaat Excellente School. De eerste lustrum-toekenning werd maandagmiddag op school met gebak gevierd. In Friesland staat De Mienskip op eenzame hoogte als het gaat om de kwalificatie Excellente School. De Buitenposter school is de enige in de provincie die het predicaat al gedurende een periode van vijf jaar kan en mag voeren. ,,Wy hearre by de hurde kern”, glimlachen directeur Reiny Kas en coördinator Michiel Veenstra van De Mienskip. Landelijk zijn er slechts tien scholen die het onderwijsprogramma dermate goed voor elkaar hebben dat ze al een half decennium lang tot de excellente groep behoren.    Het predicaat Excellente School wordt toegekend door het ministerie van onderwijs. In het eerste jaar dat het kwaliteitslabel werd uitgereikt – in 2012 – kreeg De Mienskip de erkenning niet. De jaren daarna was het steeds wel raak. Behalve De Mienskip mogen...

Lees verder »