Avanti maakt zich op voor seizoensouverture met Pro Futsal Club

STIENS – De dames van Avanti Keuning Advocaten spelen vrijdag 15 september weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie van het zaalvoetbal. Het is daarmee tevens de opening van het nieuwe seizoen.  De zaalvoetbalsters van het Stienser Avanti, uitkomende op het hoogste nationale niveau, zullen het komende seizoen worden getraind en gecoacht door Jos Alkema uit Leeuwarden. Alkema staat bekend als één van de beste en meest ervaren zaalvoetbaltrainers in Noord-Nederland.  Eerder had hij diverse herenteams in de eerste klasse en eredivisie onder zijn hoede, waaronder enkele jaren geleden ook de heren van Avanti. Met dames op het hoogste niveau heeft hij eveneens ervaring. Alkema was trainer van de dames van Drachtster Boys, de huidige landskampioen. ,,Avanti is uitermate content met de komst van Alkema en dat geldt ook voor selectie”, aldus Sitsoeng Hau, voorzitter van Stichting Topzaalvoetbal Avanti Friesland en zelf selectiespeelster. Alkema houdt van realistische doelstellingen en zou met een plekje in het linker rijtje het eerste seizoen tevreden zijn. ,,Als ik de progressie...

Lees verder »