Boekpresentatie Rob Kerkhoven in Museum Belvédère

HEERENVEEN – In het sfeervolle museumcafé presenteerde plaatsgenoot Rob Kerkhoven zaterdagavond zijn boek ‘Mijn Elfhuizentocht, 1951-2016’. De hoofdpersoon bezoekt in het luxe in hardcover uitgegeven boek de huizen, gebouwen, scholen, kazernes waar hij ooit verbleef. Hij zat zelfs op een bankje op een begraafplaats. Tijdens die bezoekjes zouden de verhalen wel opborrelen, had hij bedacht. Onder grote belangstelling beet Feandichter Edwin de Groot het spits af. Hij droeg een speciaal gelegenheidsgedicht voor. Daarna werd Kerkhoven ondervraagd. “Het leven van de hoofdpersoon in het boek lijkt op dat van Rob Kerkhoven. Waarom heb je gekozen voor een mix van fictie en non-fictie?”, wilde interviewer Bauke Nauta weten. “Toegegeven, Ruud Rijnsburgh lijkt op mij, maar hij ís het niet. Hetzelfde geldt voor meer personages in het boek. Ze zouden kunnen bestaan, hebben eigenschappen, eigenaardigheden, afwijkingen en karaktertrekken van reële personen van vlees en bloed, maar ze zíjn het niet, of maar voor een...

Lees verder »