Concert Birds & Brass in Lemmer

LEMMER Maar liefst 350 muzikanten van acht HaFaBra-orkesten uit gemeente De Fryske Marren geven zaterdag 28 januari een uniek concert in Theater- en Sporthal De Hege Fonnen in Lemmer. Onder de titel ‘Birds & Brass’ worden eerst werken uitgevoerd gebaseerd op de thema’s landschap, vogels en diversiteit. In het tweede deel van het concert spelen de gezamenlijke orkesten het voor HaFaBra gearrangeerde stuk Reade Skries van de Friese componist Sytze Pruiksma en wordt gezamenlijk het klankimprovisatiewerk In C van de Amerikaanse componist Terry Riley gespeeld, beide minimalistische werken waarbij klankbeleving centraal staat. Tickets à € 10,- euro via website www.birdsnbrass.nl. Het is de vierde uitvoering van Birds & Brass, dat eerder succesvolle concerten gaf in Beetsterzwaag (2x) en in Leeuwarden tijdens het festival Welcome to the Village. Niettemin blijft de uitvoering uniek in de HaFaBra-wereld: opgesteld in een U-vorm spelen ditmaal acht orkesten de composities onder leiding van acht orkestdirigenten...

Lees verder »