Fryske Rie organiseert reis naar Halligen

Noord-Friesland: er zijn nog altijd veel mensen die denken dat je het dan over de omgeving van Dokkum hebt. Maar er is ook nog een ander Noord-Friesland. Dat ligt in het noorden van de Duitse Bondsrepubliek, aan de Noordzeekust aan de westkant van het Land Sleeswijk-Holstein. In het officiële Duits is het Nordfriesland, in de taal van de Noord-Friezen zelf Nordfriislon.De Fryske Rie/Friesenrat, een samenwerkingsverband van vooral culturele verenigingen in het Nederlandse Fryslân en het Duitse Ost- en Nordfriesland, organiseert in de week 21 van dit jaar (2017) van maandag tot en met zaterdag, een meerdaagse busreis naar Nordfriislon. Op de heenreis wordt ook een korte visite gebracht aan enkele interessante plaatsen in het dichterbij liggende Oost-Friesland.Er wordt overnacht in Bremerhaven, de grote havenstad aan de Wezer. Het plan is de volgende ochtend, voor de reis naar Nordfriislon wordt voortgezet, een bezoek te brengen aan het zeer interessante Haus der...

Lees verder »