Haebeltsje gaat duurzaam

SNEEK – Milieu en duurzaamheid. Dat zijn de thema’s dit jaar tijdens de serie van zeven Bonte Sneeker Avonden in Theater Sneek. De eerste voorstelling is op vrijdag 3 februari. Ook de Steenklip met haar bewoners zoals Haebeltsje de Jong, zoals vanouds gespeeld door Yede van Dijk, ontkomen niet aan duurzaamheid en zullen net als de rest van Nederland mee moeten in de groene vaart der volkeren. ,,Dat is makkelijker gezegd dan gedaan”, zo tilt Matthie Silvius van Teater Snits een klein tipje van de sluier op. ,,Maar na een dringende oproep van consulente GG, die er bovendien een prijs aan verbindt, worden de bewoners creatief… en gaan aan de slag.” GG wordt gespeeld door Titia Huisman die in een eerdere productie de rol van Houkje Poort neerzette. Silvius: ,,Maar natuurlijk niet iedereen is blij met deze bewustwording. Er ontstaat discussie en strijd.” Dit alles speelt zich zoals gebruikelijk af...

Lees verder »