Iepen Doar(p) feestelijk van start in Feanwâldsterwâl

Het project Iepen Doar(p) is vrijdagavond 20 januari van start gegaan met een feestelijke bewonersbijeenkomst in café ‘t Dûke Lûk in Feanwâldsterwâl. “De opkomst was hoog, het enthousiasme groot. Een beter begin hadden we ons niet kunnen wensen”, aldus documentairemaker Sjoerd Litjens, initiatiefnemer van het project.In een goed gevulde zaal presenteerde Litjens de projectplannen aan de bewoners van Feanwâldsterwâl en werd het team van makers, onder wie radiocoryfee Sippy Tigchelaar en fotografe Tryntsje Nauta aan de dorpsbewoners voorgesteld. Naast informatie werd de avond gevuld met optredens van lokale beroemdheden, singer-songwriter Lea Kliphuis en acteur Theun Plantinga, die in hun voorstelling hun eigen roots centraal stelden.“Wat een fleurige start van een mooi project” zei Tytsjerksteradiels’ Cultuur-wethouder Houkje Rijpstra na afloop van de bijeenkomst. Annigje Sikma, voorzitter van de lokale buurtvereniging, constateerde tevreden “dat het enthousiasme voor het project gedurende de avond voelbaar was gegroeid.”Het project Iepen Doar(p) stelt zich ten doel...

Lees verder »