IJstijdenmuseum in de race voor Geschiedenis Online Publieksprijs 2017

De stembussen voor de Geschiedenis Online Publieksprijs 2017 zijn nog twee weken geopend. De stemmen stromen binnen en om het extra spannend te houden wordt wekelijks de top 20 gepubliceerd. Historische helden of criminelenTussen 1 en 23 december kon iedereen zijn eigen of favoriete historische website of app aanmelden. Dit leverde 162 genomineerden op die vanaf 9 januari hard aan de slag zijn gegaan om stemmen te werven, waaronder IJstijdenmuseum Buitenpost.Het aanbod is heel breed: de onderwerpen variëren van historische helden tot historische criminelen, via mode en architectuur, schepen en mijnen, naar families en begraafplaatsen. En er is vooral een grote selectie van geschiedkundige sites over steden, streken en provincies. Stemmen voor de publieksprijs is mogelijk tot en met 9 februari.JuryprijsNaast de publieksprijs wordt er een juryprijs uitgereikt. De jury, met historicus en tv-programmamaker Ad van Liempt als voorzitter en OVT-redacteur Julie Blussé, maakt op donderdag 16 februari bekend welke website of...

Lees verder »