Jeugd musiceert samen in Bant

BANT Jeudleden van verschillende muziekverenigingen in de Noordoostpolder kwamen zaterdag bijeen voor een bijzondere jeugdmuziekdag. De deelnemers kregen verschillende opdrachten en werkten toe naar de wereldpremière van een speciaal voor deze dag geschreven muziekstuk. De ‘Play-In’ was een initiatief van muziekverenigingen Flevo Brass, FBCR, MFO, Doka, Slagwerkgroep Espel en De Zeeschelp. Vijfendertig blazers en slagwerkers betraden zaterdagochtend nog wat onwennig de kapschuur van de Eigen Wijze in Bant. Het was een bont gezelschap van echte beginners, die voor het eerst in een orkest speelden, tot behoorlijk ervaren muzikanten in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De blazers en slagwerkers werkten aan een eigen programma, maar de nadruk lag op een gezamenlijk filmmuziekstuk van een half uur. Bij filmmuziek hoort beeld en natuurlijk een goed verhaal. Daar gingen de muzikanten in groepjes mee aan de slag. De gekste ideeën kregen vorm in een diapresentatie en een maf verhaal over Geert...

Lees verder »