Meer regie en meer gemak voor patiënten in Friese ziekenhuizen door aanmeldzuilen

JOURE – Iedereen die binnenkort een afspraak heeft in het Antonius Ziekenhuis in Sneek of Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, meldt zich eerst met zijn legitimatiebewijs bij een aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis. Vanaf begin februari werken deze beide ziekenhuizen met de zogenoemde aanmeldzuilen. In de werkwijze zit per ziekenhuis wel enig verschil maar in grote lijnen is het proces hetzelfde. Antonius Ziekenhuis Sneek Wie zich aanmeldt met zijn legitimatiebewijs, ziet op het beeldscherm op de aanmeldzuil zijn gegevens. Na het controleren – en eventueel wijzigen of aanvullen – van deze gegevens, krijgt de patiënt een ticket waarmee hij zich naar de poli kan begeven. Vrijwilligers staan bij de zuilen klaar om mensen zo nodig te helpen met het aanmelden en wijzen van de route. Op een ticket dat bij de aanmeldzuil geprint wordt, zien patiënten welke route ze moeten nemen en wanneer ze daar verwacht worden. Als...

Lees verder »