Museum Heerenveen vreest sluiting

HEERENVEEN – Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen ligt, moet Museum Heerenveen het  doen met 65 duizend euro minder gemeentelijke steun per jaar. Dat betekent in de praktijk dat er een ton overblijft voor personeel en organisatie. Dat is volgens de directie van het museum de doodsteek voor het plaatselijke cultuurhistorische museum. Linda Trip voorziet dan ook op termijn een sluiting van het museum. Jaarlijks komen rond de 15 duizend bezoekers een kijkje nemen in het museum dat in 1982 z’n deuren opende onder de naam Willem van Haren en destijds voortkwam uit de plaatselijke oudheidkamer. Ter vergelijking: kunstmuseum Belvedere trok het afgelopen jaar 50 duizend bezoekers. De samenstellers van de cultuurnota zijn van mening dat de presentatie van de historie van Heerenveen in het museum best wat ,hipper’ kan. Dit zou een reden zijn van het weinige bezoek. ,,De cultuurhistorie van Heerenveen is belangrijk...

Lees verder »