Naamsonthulling De Stiselpot bij aftrap jubileumjaar buurtvereniging It Stiselplak

FRANEKER – Buurtvereniging It Stiselplak uit Franeker heeft vrijdag de aftrap gegeven voor de viering van haar 40-jarig bestaan. Het jubileum wordt dit jaar op vijf verschillende momenten gevierd. De opening van het jubileumjaar gebeurde met het onthullen van de naam De Stiselpot. Dat is het onderkomen van de buurtvereniging in Sjaerdemastate. De onthulling gebeurde door mevrouw Zeinstra. Haar man bedacht bij de oprichting van de buurtvereniging de naam It Stiselplak. De naam herinnert aan de oude stijfselfabriek die vroeger in de buurt stond langs de Sexbierumervaart, waar nu de Fonteinstraat ligt. De naam van het onderkomen is bedacht door de heer Hofstra. Het moet de opslagplek van stijfsel symboliseren als plakmiddel om de verbondenheid van de buurtbewoners te bevorderen. Na de onthulling kon het aanwezige publiek naar binnen voor een samenzijn. Ook werd de uitslag van de bakwedstrijd bekendgemaakt. Zaterdagmorgen was er voor de kleintjes een voorstelling van Theater...

Lees verder »