Politie roept hulp van publiek in bij zoektocht Clafis-verdachte

Vanavond werd in Opsporing Verzocht een foto getoond van de man die verdacht wordt van de schietpartij op het parkeerterrein van Thialf van enkele weken geleden. Directeur Bert Jonker van ingenieursbureau Clafis uit Heerenveen kreeg een woordenwisseling met de man die daarna een pistool trok en begon te schieten. Jonker vluchtte naar zijn auto, maar werd in zijn hand geraakt. De dader maakte zich daarna uit de voeten. De politie wilde nog niet eerder een foto vrijgeven. Dit was volgens hen een te zwaar opsporingsmiddel. Nu de man nog steeds niet gevonden is, roept de politie alsnog de hulp van het publiek in. Het gaat om de 56-jarige Charles Reinier van der Wouden. Hij werd geboren op 10 mei 1960 in Den Haag. Op dit moment heeft hij, voor zover bekend, geen vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens de schietpartij had de verdachte een baardje. Hij droeg een lange geelbruine jas....

Lees verder »