Roggebroodfabrikant Van der Meulen herintroduceert het befaamde Elfstedentocht-spel

BROEKSTERWALD – Speciaal voor het 75-jarige jubileum in 1985 ontwikkelde Van der Meulen – de Meesterbakkers – een fraai bordspel over de Elfstedentocht, dat klanten door middel van een spaaractie konden krijgen. De spellen gingen als zoete broodjes over de toonbank en waren al snel uitverkocht. Door het winterse weer van de laatste tijd begon het bij het authentieke Friese bakkersbedrijf weer te kriebelen en besloot de directie het spel opnieuw te introduceren. Er volgde een herdruk en vanaf 23 januari is het spel bij aankoop van een pakje roggebrood van nog geen euro met flinke korting te verkrijgen bij de Friese supermarktketen Poiesz. “Je moet er gewoon altijd klaar voor zijn”, zegt directeur Johannes van der Meulen met een knipoog. “Al is de kans nóg zo klein dat het ervan komt.” Hij heeft het uiteraard over de echte Elfstedentocht, de tocht waar elke ‘diepfries’ elk jaar weer naar hunkert...

Lees verder »